test foto shop

FOTOGRAFIEWORKSHOPS

Heleen Klop door Carry Premsela
Heleen door Danielle Monninkhof
Workshop Beloved door Miranda Assema

Ben je dol op fotograferen en zou jij er meer van willen weten? We vertellen je heel graag over de geheimen van het fotograferen tijdens een van onze fotografieworkshops. Vanuit ons mooie kantoor in Utrecht zullen we ingaan op je vragen. Na een korte theoretische uitleg gaan we snel buiten om het geleerde te oefenen. We hebben er zin in!

Heleen & Wim

Wim en Heleen

ONZE FOTOGRAFIEWORKSHOPS

Heleen geeft instructie tijdens Workshop Moment Design

WORKSHOPS VOOR STARTENDE FOTOGRAFEN

MOBIELE FOTOGRAFIE

Dé workshop voor iedereen die betere foto’s met zijn/haar mobiele telefoon wil maken

Wat: Heel veel tips, handige instellingen, leren kijken, compositie, vele opdrachten
Waar: Utrecht
Wanneer: In overleg

€ 97 incl. btw per persoon (minimaal 2 personen, maximaal 8 personen)

Meer informatie >>

BASISFOTOGRAFIE I

Dé workshop voor iedereen die direct betere foto’s met zijn/haar camera wil maken

Wat: Fotograferen met je spiegelreflex/systeemcamera of compactcamera. (Diafragma, Sluitertijd, Iso, Belichting, Compositie I)
Waar: Utrecht
Wanneer: In overleg

€ 197 incl. btw per persoon

Meer informatie >>

BASISFOTOGRAFIE II

Wat: Opfrissen Basisfotografie I + Witbalans, Compositie II, je eigen leerpunten
Waar: Utrecht
Wanneer: In overleg

€ 197 incl. btw per persoon (dit is een individuele workshop maar is ook mogelijk als groepsworkshop)

Meer informatie >>

Heleen tijdens Workshop Moment Desgn. Foto: Sven Soetens

WORKSHOPS VOOR GEVORDERDE FOTOGRAFEN EN PROFESSIONALS

Moment Design Teacher Badge

Moment Design is dé techniek om mensen natuurlijk en ongeposeerd op de foto te krijgen. Als een van de allereerste Moment Design Teachers in Nederland vertel ik je graag hoe deze techniek je relatie met de klant en de ervaring van die klant totaal kan veranderen in goede zin. ;-))

Onze Moment Design workshops zijn geen technische fotografie-workshops vandaar dat ze voor iets meer gevorderde fotografen zijn. In deze workshops laten we zien hoe je eerlijke en oprechte emoties op de foto krijgt en klanten een echte ervaring mee geeft. Naast theorie zal ik ook demonstraties geven om deze techniek te laten zien. We willen je graag inspireren en laten groeien.

Onze missie: “Fotografen laten groeien.”

Heleen & Wim

Workshop Beloved door Thomas Jongbloed

MOMENT DESIGN

Dé workshop voor iedere “mensen” fotograaf

Wat: Deze workshop is voor fotografen die geïnteresseerd zijn in het vastleggen van natuurlijke en eerlijke emoties. Aan de hand van voorbeelden worden technieken uitgelegd waardoor je dit zelf ook kunt bereiken. Ook zullen we in de praktijk de technieken gaan oefenen met een koppel.
Waar: Utrecht
Wanneer: ntb

€ 367 incl. btw

Meer informatie >>

MOMENT DESIGN DE VERDIEPING

Dé workshop als je echte verdieping wilt

Wat: Ben je al even met Moment Design bezig maar vind je de invites soms nog moeilijk? Heb je de workshop Moment Design gedaan en wil je nog meer uit je shoots halen? Of voor hen die net wat handvatten missen om nog meer uit Moment Design te halen. Dan is dit precies waar je naar op zoek bent. Een hele dag onderdompelen met persoonlijke coaching en feedback op je foto’s.
Waar: Utrecht
Wanneer: ntb

€ 367 excl. btw

Meer informatie >>

MOMENT DESIGN 1-OP-1

Dé 1-op-1 workshop voor fotografen die meer uit hun reportages willen halen!

Wat: Individuele begeleiding in de vorm van een hele dag training. Voor fotografen die heel praktisch aan de slag willen met Moment Design. Dit is een dag vol tips en praktijkervaringen.
Waar: Utrecht
Wanneer: In overleg

€ 697 incl. btw

Meer informatie >>

 • Ik vond de workshop erg interactief en interessant. Bij de fotosessie met het koppel viel het op dat Heleen wel de regie had, maar op de achtergrond bleef. Het was mooi om te zien dat dmv Moment Design er een intense interactie tussen het koppel teweeg brengt. Tijdens de demonstratie was het mooi om te zien hoe de interactie tussen het koppel en Heleen tot stand komt. Ik zou deze weorkshop aanbevelen aan fotografen die vanuit het gevoel werken.
  MoniqueMoment Design brengt een intense interactie tussen het koppel
 • Verrassend, verhelderend en uniek! Geen verwachtingen (bij sommige workshops viel dit tegen 😉 ), maar daardoor juist heel erg verrast. Ik heb me laten informeren, naar het effect gekeken en ga dit nu mijn eigen maken. De basis is goed uitgelegd. Wil je het verhaal achter de personen te weten komen, wil je pure emotie en wil je een fijne herinnering vastleggen...ga dan naar Beloved/Moment Design.
  NandaPure emotie en een fijne herinnering vastleggen
 • Ik vond de workshop ontzettend inspirerend en helemaal passend en een aanvulling op mijn manier van werken. Alle aspecten die behandeld zijn kan ik direct toepassen in mijn werk en het werp meteen zijn vruchten af. Ik merkte in de praktijk dat ik door het toepassen van invites echt verbinding heb met mijn klanten en de klanten zich vertrouwd voelen en dus helemaal zichzelf zijn tijdens de shoot, waardoor ze volledig op elkaar gericht zijn. De basisworkshop Moment Design bij Heleen Klop is een inspirerende en leerzame workshop en een echte aanrader voor fotografen die willen leren om echte emoties en verbinding tussen mensen op te roepen om dit vervolgens op een eerlijke manier vast te kunnen leggen.
  RuthKlanten zijn nu helemaal zichzelf tijdens de shoot
 • Ik vond het emotioneel (zo van: WOOH: er gaat een wereld voor me open!! En een gevoel van: DIT WIL IK OOK!! WAT GAAHAAAAF). Ik vond het ook echt heel leuk dat ik in contact kwam met andere fotografen! Het is ook een soort community waar ik me nu een beetje bij voel horen. Ik vond het gewoon heel goed en echt leuk!! En zeker de fb groep zorgt dat ik me niet zo alleen voel als fotograaf! Tof dat het thuis was bij Heleen en Wim, dat past gewoon bij het hele moment design! Alles klopte. Heleen is zo vrolijk en blij maar kan ook zo rustig zijn naar het koppel toe. Dat wil ik ook. Ze is als een voorbeeld. Ze straalt zo veel professionaliteit uit. Ze weet wat ze doet en dat straalt ze echt uit. Als je echt pure spontane ECHTE emoties op de foto moet zetten ga dan een dag met Heleen mee! Zij kan het je super uitleggen vol passie en zal het je voordoen en je raakt er super super enthousiast van.
  NicoleEr gaat een wereld voor me open
 • Het was een hele leerzame workshop! Je gaf echt praktische informatie waar ik wat mee kan. Ook de fotosessie vond ik een geweldige ervaring, zo kon je meteen aan de lijve ervaren wat Moment Design doet met mensen. Mooie locatie, door de huiselijke omgeving voelt het ook vertrouwd. De bereikbaarheid was prima, fijn dat er gratis parkeergelegenheid is. Wil je van een 'gewone' fotoshoot een bijzondere gebeurtenis maken waarin mensen zichzelf kunnen zijn, ze kunnen genieten (van elkaar) en je hun oprechte emoties naar boven kunt halen? Dan moet je zeker de workshop Moment Design overwegen!
  MiekeVan een 'gewone' fotoshoot een bijzondere gebeurtenis maken

PLAYFUL HEART BY HELEEN

Dé workshop Playful Heart: voor startende en gevorderde familie- en gezinsfotografen die voor prachtige momenten gaan!

Wat: Dit is veruit dé beste en leukste methode om eerlijke en oprechte emoties bij kinderen op te wekken en daarmee hun gezin spontaan en ongeposeerd op de foto te krijgen. Vertrouwen, plezier, spanning, verwondering, enthousiasme, spelletjes, knuffels, liefde: alles komt voorbij! Inclusief Magische Tas!
Waar: Utrecht
Wanneer: ntb

Nu tijdelijk € 367 incl. btw

Meer informatie >>

FOTO & BUSINESS COACHING

Coaching voor de fotograaf die zich verder wil ontwikkelen!

Wat: Onze Foto & Business Coaching is een uniek en intensief traject voor fotografen die meer willen met hun fotografie.
We bespreken je vooraf je persoonlijke coaching-traject en we maken een plan.Dit kan een enkele keer zijn of we spreken meerdere keren af tot een periode van 12 maanden. Afspreken doen we via Skype/FaceTime of bij ons op kantoor. Een coaching-sessie duurt 1 uur = 1 strip.
Waar: Utrecht en/of Skype
Wanneer: In overleg

Tip: Koop onze strippenkaart: 1 strip, 5 strippen, 10 strippen (vanaf €147)

Meer informatie >>

WORKSHOPS DOOR DERDEN

Wat: Als fotograaf moet je je blijven ontwikkelen. Op het technische vlak maar ook op het creatieve en business vlak. Daar willen we bij HELEEN KLOP fotografen een bijdrage aan leveren. We nodigen regelmatig gast-trainers en andere TOP fotografen uit om een workshop of training voor ons te geven. En jullie zijn uiteraard ook uitgenodigd!
Waar: Utrecht
Wanneer: Ons aanbod zal in het loop van het jaar uitgebreid worden.

Meer informatie en opgeven in de winkel >>

Heleen door Danielle Scheers