Wat is Beloved/Moment Design?

WAT IS MOMENT DESIGN / BELOVED?

Loveshoot in de herfst - Park de Koppel Utrecht
Loveshoot in de herfst - Park de Koppel Utrecht
Loveshoot in de herfst - Park de Koppel Utrecht

“Jullie liefde mag gezien worden”

Wat is het fijn om een fotograaf te hebben die je onzekerheden begrijpt en waarmee je een klik hebt. Een fotograaf die jullie natuurlijk en ontspannen kan vastleggen. Als dit is wat je wilt dan is onze Moment Design reportage echt iets voor jullie. 

De wens om echt mooie foto’s van jezelf te hebben heeft iedereen wel. En foto’s van jullie samen is helemaal welkom. Ben je al jaren samen – met of zonder kinderen – en wil je jullie liefde vieren? Of ga je trouwen en wil je een loveshoot die meer is dan een gewone fotoshoot? een met gevoel?

Als officieel gecertificeerd Moment Designer (voorheen heette dit Beloved) weten we jullie gevoelens voor elkaar naar boven te halen en dit vast te leggen. We nodigen jullie uit om samen met ons dit avontuur aan te gaan.

Wim en Heleen

LOVESHOOTS & WORKSHOPS

Moment Design op het Kootwijkerzand

HOE WERKT EEN MOMENT DESIGN REPORTAGE

VOOR DE SESSIE

Een paar weken voor de eigenlijke reportage maken we al kennis met elkaar. Vaak is dat via de mail of over de telefoon. We willen graag weten wat jullie willen doen met de foto’s, wat de gelegenheid is en hoe jullie elkaar hebben leren kennen. Wat is er bijzonder aan jullie? Ook krijgen jullie een kleine opdracht mee ter voorbereiding. We spreken een datum en tijd af en als jullie een favoriete locatie hebben gaan we daar heen.

TIJDENS DE SESSIE

Misschien is het eerst even wennen om voor de camera te staan. Veel mensen geven aan dat ze het best spannend vinden, want hoe moet je kijken en wat moet je met je handen doen? Al snel zullen jullie merken dat jullie aandacht vooral op elkaar gericht is. Heerlijk even tijd voor elkaar,  dit is echt even jullie moment. We halen herinneringen op en zullen af en toe van locatie veranderen. Dit is een fotoreportage als nooit te voren. De sessie duurt een ca. uur waarna we afscheid nemen.

NA DE SESSIE

Na twee weken nodigen we jullie uit om de foto’s te bekijken. Dit heet een Design Sessie. Je krijgt een linkje in je mailbox naar de gallery. Daar staan de mooiste foto’s voor jullie klaar. Tijdens deze première bespreken we hoe we het eindresultaat precies gaan verwerken. We adviseren jullie ook graag over onze prachtige Wall Art bij ons op kantoor. We hebben voorbeelden om je een idee te geven hoe het er straks bij jullie uitziet. Niets is leuker dan prachtige herinneringen creëren.

Loveshoot Inge & Alfonso

WORKSHOPS VOOR GEVORDERDE FOTOGRAFEN EN PROFESSIONALS

Moment Design Teacher Badge

Moment Design is dé techniek om mensen natuurlijk en ongeposeerd op de foto te krijgen. Als een van de allereerste Moment Design Teachers in Nederland vertel ik fotografen hoe deze techniek je relatie met de klant en de ervaring van die klant totaal kan veranderen in goede zin.

Onze Moment Design workshops zijn geen technische fotografie-workshops. In deze workshops laten we zien hoe je eerlijke en oprechte emoties op de foto krijgt en klanten een echte ervaring mee geeft. Naast theorie zal ik ook demonstraties geven om deze techniek te laten zien. We willen je graag inspireren en laten groeien.

Workshop Beloved door Thomas Jongbloed

MOMENT DESIGN

Deze workshop is voor fotografen die geïnteresseerd zijn in het vastleggen van natuurlijke en eerlijke emoties. Aan de hand van voorbeelden worden technieken uitgelegd waardoor je dit zelf ook kunt bereiken. Ook zullen we in de praktijk de technieken gaan oefenen met een koppel. Meer informatie >>

MOMENT DESIGN DE VERDIEPING

Ben je al even met Moment Design bezig maar vind je de invites soms nog moeilijk? Heb je de workshop Moment Design gedaan en wil je nog meer uit je shoots halen? Of voor hen die net wat handvatten missen om nog meer uit Moment Design te halen. Dan is dit precies waar je naar op zoek bent. Een hele dag onderdompelen met persoonlijke coaching en feedback op je foto’s. Meer informatie >>

MOMENT DESIGN 1-OP-1

Individuele begeleiding in de vorm van een hele dag training. Voor fotografen die heel praktisch aan de slag willen met Moment Design. Dit is een dag vol tips en praktijkervaringen. Meer informatie >>

 • Ik vond de workshop erg interactief en interessant. Bij de fotosessie met het koppel viel het op dat Heleen wel de regie had, maar op de achtergrond bleef. Het was mooi om te zien dat dmv Moment Design er een intense interactie tussen het koppel teweeg brengt. Tijdens de demonstratie was het mooi om te zien hoe de interactie tussen het koppel en Heleen tot stand komt. Ik zou deze weorkshop aanbevelen aan fotografen die vanuit het gevoel werken.
  MoniqueMoment Design brengt een intense interactie tussen het koppel
 • Verrassend, verhelderend en uniek! Geen verwachtingen (bij sommige workshops viel dit tegen 😉 ), maar daardoor juist heel erg verrast. Ik heb me laten informeren, naar het effect gekeken en ga dit nu mijn eigen maken. De basis is goed uitgelegd. Wil je het verhaal achter de personen te weten komen, wil je pure emotie en wil je een fijne herinnering vastleggen...ga dan naar Beloved/Moment Design.
  NandaPure emotie en een fijne herinnering vastleggen
 • Ik vond het emotioneel (zo van: WOOH: er gaat een wereld voor me open!! En een gevoel van: DIT WIL IK OOK!! WAT GAAHAAAAF). Ik vond het ook echt heel leuk dat ik in contact kwam met andere fotografen! Het is ook een soort community waar ik me nu een beetje bij voel horen. Ik vond het gewoon heel goed en echt leuk!! En zeker de fb groep zorgt dat ik me niet zo alleen voel als fotograaf! Tof dat het thuis was bij Heleen en Wim, dat past gewoon bij het hele moment design! Alles klopte. Heleen is zo vrolijk en blij maar kan ook zo rustig zijn naar het koppel toe. Dat wil ik ook. Ze is als een voorbeeld. Ze straalt zo veel professionaliteit uit. Ze weet wat ze doet en dat straalt ze echt uit. Als je echt pure spontane ECHTE emoties op de foto moet zetten ga dan een dag met Heleen mee! Zij kan het je super uitleggen vol passie en zal het je voordoen en je raakt er super super enthousiast van.
  NicoleEr gaat een wereld voor me open
 • Ik vond de workshop ontzettend inspirerend en helemaal passend en een aanvulling op mijn manier van werken. Alle aspecten die behandeld zijn kan ik direct toepassen in mijn werk en het werp meteen zijn vruchten af. Ik merkte in de praktijk dat ik door het toepassen van invites echt verbinding heb met mijn klanten en de klanten zich vertrouwd voelen en dus helemaal zichzelf zijn tijdens de shoot, waardoor ze volledig op elkaar gericht zijn. De basisworkshop Moment Design bij Heleen Klop is een inspirerende en leerzame workshop en een echte aanrader voor fotografen die willen leren om echte emoties en verbinding tussen mensen op te roepen om dit vervolgens op een eerlijke manier vast te kunnen leggen.
  RuthKlanten zijn nu helemaal zichzelf tijdens de shoot
 • Het was een hele leerzame workshop! Je gaf echt praktische informatie waar ik wat mee kan. Ook de fotosessie vond ik een geweldige ervaring, zo kon je meteen aan de lijve ervaren wat Moment Design doet met mensen. Mooie locatie, door de huiselijke omgeving voelt het ook vertrouwd. De bereikbaarheid was prima, fijn dat er gratis parkeergelegenheid is. Wil je van een 'gewone' fotoshoot een bijzondere gebeurtenis maken waarin mensen zichzelf kunnen zijn, ze kunnen genieten (van elkaar) en je hun oprechte emoties naar boven kunt halen? Dan moet je zeker de workshop Moment Design overwegen!
  MiekeVan een 'gewone' fotoshoot een bijzondere gebeurtenis maken