GOEDE DOELEN | METAKIDS | TOPMODEL MAAIKE

GOEDE DOELEN | METAKIDS | TOPMODEL MAAIKE

METAKIDS TOPMODEL

Een paar dagen na carnaval mag ik naar Maaike toe in het Brabantse Rijen. Ze is 15 jaar en heeft de stofwisselingsziekte OTC. Ze heeft zichzelf opgegeven voor Metakids’ Next TopModel 2014. OTC staat voor Ornithine transcarbamoylase deficiëntie en is een zeldzame, erfelijke stofwisselingsziekte. Met ‘stofwisseling’ wordt het omzetten en verwerken van stoffen in het lichaam bedoeld. Bij OTC kan het lichaam het stofje ammoniak niet opruimen. Voor OTC-deficiëntie zijn er medicijnen en een dieet.

Maaike vertelt dat grote plannen heeft voor de toekomst. Ze laat zich niet weerhouden door deze ziekte, zit op school en heeft een vriendje op dit moment. Ze wil graag actrice worden en heeft zelfs al een figurantenrol gespeeld in een film over stofwisselingsziekte: “Dansen op de vulkaan”. Maar ook wil ze wel graag de zorg in. Een zware studie maar ze wil er vol voor gaan. Ik wens je alle succes, Maaike! Als je iets echt wilt, dan kun je het ook. Ik vind je een topper!

Tijdens de reportage doen we verschillende ‘spelletjes’ wat heel erg gezellig is! Ook papa, mama en zus Lieke (10) doen mee met Hints en wat hebben we een plezier! Heerlijk om de genegenheid tussen de gezinsleden te zien en vast te leggen met Beloved-technieken. Is ze niet een echt TopModel?

Dank jullie wel, lieve familie voor de gezellige ochtend en voor de prachtige bloemen!

Maaike: “We hebben de foto’s allemaal in een diashow gezien, en wat zijn ze mooi! Nog heel erg bedankt voor de leuke ochtend! En wat bent u een goede fotograaf!” 😉

Meer foto’s zien van deze TopModels? Bekijk de andere blogs of deze slideshow. Delen mag!

Maaike1Maaike2

Maaike-006

Maaike-007

Maaike-008

Maaike-012

Maaike-014

Maaike-010

Maaike-020

Maaike30

Maaike029