REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 9

REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 9

 NIEUW ZEELAND DEEL 9

In mijn 9e blog over mijn reis naar Nieuw Zeeland sluit ik mijn reis af. Wat ontzettend veel moois heb ik gezien. Meer dan 6300 km leg ik af met mijn mini camper genaamd Jim. Ik heb van iedere minuut genoten en wat heb ik mooie foto’s mogen maken.

FOTOGENIEK

Wat een fotogeniek land is dit en zo relaxt. Mocht je plannen hebben die richting op te gaan, mijn advies? Neem zo lang mogelijk de tijd als mogelijk is! Blijf wat langer op een plaats. Het laatste stuk van de reis: ik rijd van Paramoa – Tauranga wederom naar Auckland om daar het vliegtuig terug naar huis te nemen via Dubai. Ruim 2 weken ben ik op het Zuider Eiland geweest en 2 weken op het Noorder Eiland. Ik heb bijzondere mensen ontmoet en ongelofelijk veel mooie natuur gezien. Je raakt hier niet uitgekeken, wat is het veelzijdig en wat is er veel te zien.

Mijn reis zit erop. In een andere blog staat de bruiloft van Kirra en Isaac, dé reden waarom ik hier naartoe ging. Wat geweldig dat ik deze kans gekregen heb en wat super fijn dat ik mijn werk mag combineren met mijn vrije werk: landschapsfotografie.

RONDJE OM DE WERELD

In oktober maakte ik een rondje om de wereld. Van Amsterdam vloog ik naar naar Amerika – voor conferentie Adventure Always – en na een kleine week vloog ik door naar Brisbane – Australië voor een gezinsreportage. Vandaar vloog ik door naar Nieuw Zeeland voor een bruiloft. Tussen het arriveren in Nieuw Zeeland en de bruiloft zat 4 weken. Deze tijd heb ik zeer nuttig besteed. Ik mocht het land verkennen met mijn camera. In totaal 6 weken op reis waarvan een maand in Nieuw Zeeland. Natuurlijk is dit veel te kort in dit bijzondere land. Ik zal echt nog een keer terug moeten!

Geniet van de foto’s van dit negende deel! Deel eendeel tweedeel driedeel vierdeel vijfdeel zesdeel 7 of deel 8 nog niet gezien? Kijk snel!

Papamoa Beach

Papamoa Hills

Lake Rotorua

Maori cultuur – Hells Gate – vulkanische activiteit

Vulkanische warmwater bronnen

Maori gebied

Net een maanlandschap!

Modderbaden – heet en gevaarlijk

Bay of Plenty – Mount Maunganui

Badplaats Mount Maunganui bij Tauranga

White Island in de verte

De stijle klim op dode vulkaan Mauao

Uitzicht vanaf de Mount

Het is even zoeken, maar ik zie een ijsvogel!

Papamoa Beach – Life Guard training voor de jeugd

 

Deel eentweedrieviervijfzeszeven of acht nog niet gelezen? Delen mag en wordt zeer gewaardeerd!