REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 7

REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 7

NIEUW ZEELAND DEEL 7

En dan kom ik aan in Taupo, in het midden van het Noorder Eiland van Nieuw Zeeland. Zodra ik het meer nader zie ik vulkanische activiteit om me heen: pluimen met stoom en een “rotte-eieren” geur. Ik ben bijna 3 weken in dit prachtige land en verbaas me nog iedere dag! Ondanks het sombere weer, met hier en daar een druppel regen, is er volop activiteit.

THE PLACE TO BE

Voor een actieve vakantie is dit “the place to be”. Ik ben onder de indruk van de Huka waterval, wat een geweld, wat een water! Door het sombere weer besluit ik de volgende dag al door te rijden naar Raglan aan de kust. Ik hoop dat het daar mooi weer is.

BRUILOFT FOTOGRAFEREN

Ik Raglan heb ik een afspraak met een Nederlandse fotografe die al een paar jaar in NZ woont. Een kleine week later zal ik met haar een bruiloft fotograferen. Super om nieuwe mensen te ontmoeten. Na Raglan reis ik door naar Auckland, de grootste stad van het land. Het uitzicht vanaf de Sky Tower is fenomenaal! Wat een geluk, het is mooi weer geworden.

RONDJE OM DE WERELD

In oktober en november maakte ik een rondje om de wereld. Van Amsterdam vloog ik naar naar Los Angeles. Na een kleine week vloog ik door naar Brisbane – Australië voor een gezinsreportage.
En vandaar door naar Nieuw Zeeland. In totaal 6 weken op reis waarvan 31 dagen in Nieuw Zeeland. Natuurlijk is dit veel te kort in dit land. Ik zal echt nog een keer terug moeten!

Geniet van de foto’s van deel zeven! Deel eendeel tweedeel driedeel vierdeel vijf of deel zes nog niet gezien? Kijk snel!

Huka FallsNew Zealand_0295

Vulkanische activiteit

New Zealand_0296

New Zealand_0298

New Zealand_0299

New Zealand_0300

Wat een mooie plek om te trouwen!

New Zealand_0302

Raglan – westkust

New Zealand_0303

Maori art

New Zealand_0304

Lifeguard practise on the beach

New Zealand_0305

New Zealand_0306

New Zealand_0307

Surfers bij The Point

New Zealand_0309

Raglan

Auckland – Skyline – Harbour Bridge – “City of Sails”

Under the (Harbour) Bridge…

Sky Tower

Lovely buildings – Ferry Building (in the middle)

Sky Tower up close

The view from 300 mtr

 Love this town!

VAN BLUFF NAAR CAPE REINGA

Ik sta voor een beslissing. Een paar dagen in deze stad en omgeving blijven of doorrijden naar het uiterste punt van dit eiland, Cape Reinga.
Het idee dat ik de hele afstand van Bluff naar Cape Reinga gemaakt heb trekt me. De beslissing is genomen. Ik doe wat inkopen en stap weer in mijn campertje.

Het duurt even voordat ik uit deze grote stad en zijn voorsteden ben. Het is echt drukker en voller dan andere gebieden.
Ik rij richting Bay of Islands, de rust tegemoet! Maar daar meer over in mijn volgende blog.

Deel eentweedrieviervijf of zes nog niet gelezen? Delen mag en een ander reis-inspiratie sturen mag ook! 🙂