REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 3

REIZEN | NIEUW ZEELAND | DEEL 3

NIEUW ZEELAND DEEL 3

In deze derde blog ga ik verder naar het noorden via de westkust. Na het prachtige Milford Sound ga ik terug naar Te Anau om met mijn mini camper verder te rijden naar Queenstown. Weer een mooie route en wat een uitzicht als je boven Queenstown staat. Het weer werkt erg mee. Je kunt daar met de gondel komen wat ik dan ook doe. Deze stad bruist van sportiviteit en dat was overal zichtbaar. Volgende keer ga ik echt ATB-en, raften en rodelend de berg af! Net buiten Queenstown reis ik hoger de bergen in.

Via Arrowtown – een goudgraversstadje in oude stijl – naar de gletsjers Fox Glacier en Franz Josef Glacier. De bergen lonken maar Mt. Cook lag wederom in de wolken. De volgende dag breekt de lucht open en is Franz Josef Glacier te bewonderen.

BELONING

De bedoeling is de gletsjers ook nog vanuit de lucht te bekijken – op advies van velen – maar helaas gaat dat op het laatste moment niet door.
Volgende keer zal ik dat zeker doen want de bergen vanuit de lucht zien lijkt me echt super. De gletsjer laat ik achter me en in een dik uur met veel haarspeldbochten rijd ik naar de kust waar het beduidend warmer is.
Verschillende leuke kleine plaatsjes passeer ik en ’s avonds sta ik aan een prachtige plek aan het strand. Wat een beloning voor een lange autorit, met een prachtige zonsondergang!

RONDJE OM DE WERELD

In oktober maakte ik een rondje om de wereld. Van Amsterdam vloog ik naar Londen. En van Londen naar Los Angeles.
Na een week vloog ik naar Brisbane voor een gezinsreportage en vandaar naar Auckland en Christchurch in Nieuw Zeeland.
Daarna vlieg ik weer terug naar Nederland via Dubai. Slechts 4 weken om dit prachtige land te verkennen. Natuurlijk is 4 weken veel te kort in Nieuw Zeeland maar nu ik er toch was…
Een droom, een wens kwam uit!

Geniet van deel drie! Deel een of deel twee nog niet gezien? Kijk snel!

Kingston – Lake Wakatipu

Lake Wakatipu

Queenstown vanuit de gondola

Wat een uitzicht! Lake Wakatipu en Queenstown

Rodelbaan voor de adrenalinekick

Arrowtown – woningen eerste Chineese settlers

Arrowtown

Lake Wanaka

Room with a view

Lake Wanaka

Uitzicht op Lake Wanaka

Mooie Lake Wanaka

 Mount Aspiring National Park – Haast pass

Fox Glacier

Franz Josef Glacier

Het trekt open!

Flora

Gletsjer is alleen met helicopter te bereiken

Onderste regionen van de gletsjer

Greymouth

Love the beach!!!

Oude bekenden van trip Milford Sound!

Dit is deel drie van mijn reis. In blog Nieuw Zeeland deel vier kom ik aan in het noorden, in wederom een prachtig natuurgebied. Tot morgen!