REIZEN | AUSTRALIE | EUMUNDI MARKET

REIZEN | AUSTRALIE | EUMUNDI MARKET

EUMUNDI MARKET

Heerlijk, slenteren op een buitenlandse markt. In de historische plaats Eumundi, ca. 20 km ten westen van Noosa Heads bij de Sunshine Coast – Australië, is er twee keer per week markt: de beroemde Eumundi Market. Geen standaard markt zoals ik het ken met alleen maar fruit en kleding maar deze is heel veelzijdig. Kunst, zelf gedrukte t-shirts, verschillende eettentjes, Dutch pancakes, bonsai boompjes, huisvlijt, hoeden, zeepjes in allerlei vormen, live muziek, kameelritjes en nog veel meer. Een erg gezellige sfeer met hier en daar een Nederlands tintje. Super om daar een paar uur door te brengen. Echt een aanrader.

MIJN EIGEN ANGST

Deze keer heb ik mijn lichte, kleine 50 mm lens bij me, de plastisch fantastic. Heerlijk in deze situatie, niet zo opvallend. Ook heb ik mijzelf deze keer uitgedaagd, weliswaar met hulp, door op mensen af te stappen en te vragen of ik hun portret mag maken. Waar mensen in Nederland direct vragen waar de foto voor is, is het daar geen enkel probleem. Mensen willen graag even naar de lens kijken en vragen niet waar het voor is. Ik overwin mijn eigen angst die dag. Op het laatst lopen we langs een Bottle Shop Drive Through. De jongen achter de balie zwaait dus ik verwacht dat hij niet op de foto wil. We lopen naar hem toe en vragen of hij het niet o.k. vindt? Het tegendeel blijkt waar, hij vindt het juist erg leuk! Ik heb een hoop geleerd deze dag en kom thuis met een hoop souvenirs. 😉

Meer over deze reis lezen? Lees ook de blog over walvissen!

Emundi Market-001.jpg

Emundi Market-005.jpg Emundi Market-009.jpg Emundi Market-016.jpg Emundi Market-024.jpg Emundi Market-033.jpg Emundi Market-012.jpg Emundi Market-020.jpg Emundi Market-028.jpg Emundi Market-034.jpg Emundi Market-039.jpg Emundi Market-043.jpg Emundi Market-048.jpg