ARTIKEL | DESTINATION PHOTOGRAPHER

ARTIKEL | DESTINATION PHOTOGRAPHER


HOE MIJN MEEST RECENTE REIS BEGON

Als er een gelegenheid is om mijn koffer te pakken en op reis te gaan dan grijp ik die met twee handen aan. Heerlijk vind ik het samen met mijn gezin maar ik geniet ook van het alleen reizen (zakelijk of privé) en van de mensen die ik ontmoet. Het liefst ben ik een Destination Photographer: werk met reizen combineren, met prachtige bruiloften en Beloved-sessies over de hele wereld. Bijzonder vind ik het dat veel mensen zeggen heel graag te willen reizen maar dat ze door verschillende redenen daar (nog) niet aan toe zijn gekomen. Zo was ik ook. Ik droomde wel van reizen, de wereld wilde ik zien maar er was altijd wel iets waardoor dit niet uitgevoerd werd. Mijn studie, die baan, geld, huis kopen, kinderen. En laat ik ook vooral niet vergeten dat het ook best eng is af te reizen naar onbekende gebieden. Maar ik wil mijn angsten mijn leven niet laten bepalen. Ik pak het met beide handen aan. Ik ga op reis en neem mee… mijn camera! Heleen: Destination Photographer.

UITSPREKEN VAN DROMEN

Tegenwoordig wacht ik niet meer eindeloos af of hoop ik heel hard of er iets voorbij komt. Je leeft maar een keer en ik wil graag mijn eigen kansen creëren en mijn dromen verwezenlijken. Niet later, als ik met pensioen ga maar nu, nu ik gezond ben en de kans krijg. Ik merk dat er door het uitspreken van mijn dromen en ze concreet te maken er al verschillende dromen zijn uitgekomen. Zo wilde ik heel graag een eigen bedrijf beginnen, als fotograaf aan de slag. Ook wilde ik een boek uitbrengen voor meer bekendheid voor stofwisselingsziekten. Door dromen uit te spreken en dan ook in actie te komen zijn deze dromen uitgekomen. Vorig jaar wilde ik heel graag voor het eerst in mijn leven naar naar Amerika. Het werd Los Angeles, voor een fotografie-conferentie. Wat een ervaring was dat toen ik daar daadwerkelijk was! Kleine dromen, grote dromen, het begint bij durven dromen. Bij dromen mag je je fantasie gebruiken, de sky is the limit, maar de truc is dat je ze wel concreet moet maken. Ookal zijn ze speciaal en bijzonder, klein of groot als je het echt wilt kun je ze laten uitkomen.

MIJN LIJST

Aan het begin van dit jaar heb ik mijn dromen en wensen opgeschreven, zoals ieder jaar. Mijn lijstje ziet er als volgt uit:
1) Eén buitenlandse bruiloft
2) Twee artikelen of foto’s in magazines
3) Drie werelddelen bezoeken
4) Vier nieuwe vuurtorens zien
5) Vijf musea bezoeken
6) Zes bekende Nederlanders op de foto
7) Zeven workshops volgen
8) Acht bijzondere weken op Vlieland doorbrengen
9) Negen x Echt iets betekenen voor anderen
10) Tien optredens zien
 

ADVENTURE ALWAYS CONFERENTIE

Een van mijn wensen was ook weer naar de Adventure Always – conferentie deze keer in Palm Springs te gaan. Om geïnspireerd te raken door geweldige fotografen en ‘verhaalvertellers’. En wat zou het tof zijn als ik daarna door kan vliegen naar mijn broer. Die woont op het moment in Nieuw Zeeland. Ik ben al een keer eerder aan de andere kant van de globe geweest, naar Australië, en dat smaakte absoluut naar meer. Nu alleen nog een manier vinden om dit te realiseren. Het begint altijd met dromen, om vervolgens naar mogelijkheden te kijken én om de droom uit te spreken. En je weet nooit wie er op je pad komt. Dat kan in het dagelijkse echte leven zijn, maar tegenwoordig kan dat ook via Social Media zijn. Lang leve Facebook en Twitter!

AUSTRALIE

En zo gebeurt het ineens dat je toevallig iemand ontmoet, vrienden wordt op Facebook en begint te praten over Nieuw Zeeland. Daar blijken er vrienden te wonen en het is geen probleem om die een berichtje te sturen. Ze hebben zelfs trouwplannen voor later dat jaar, wauw dat zou te gek zijn! Binnen een dag kreeg ik bericht dat ik van harte welkom was op hun bruiloft als fotograaf! Hoe kicken is dat? En van het een komt dan het ander. Ik verstuurde een juig-bericht op Facebook en kreeg direct de vraag of ik dan ook naar Australië kom. In de buurt van Brisbane om precies te zijn. Nu ben ik daar eerder geweest in 2012 en vond het een heerlijke stad. De relaxte mensen, prachtige esplanade, de botanische tuin, mooie gebouwen, super. Onze tijd was daar veel te kort dus ja, heel graag wil ik daar nog eens heen. En zeker om een Beloved-reportage te maken, ik doe niks liever!

NIEUW ZEELAND

Na Australië is het nog maar een klein stukje doorreizen naar Nieuw Zeeland. 😉 Dit was de kans en die wilde ik benutten. Dus zo gezegd zo gedaan! Ik heb een wereld-ticket geboekt en de rest heb ik daarna geregeld. Ik ben in oktober echt op dat vliegtuig gestapt! Yes, ik heb het echt gedaan. Van Amsterdam naar Los Angeles, van LA naar Brisbane – Australië en van Brisbane naar Christchurch – Nieuw Zeeland. Wat een groot avontuur en wat vond ik het spannend. Een paar weken voor mijzelf, werken, heel veel fotografie en als afsluiter een buitenlandse bruiloft én mijn broer bezoeken! En zo kan ik in een keer verschillende wensen op mijn lijstje afvinken. Nummer 1, 2, 3, 8 zijn ondertussen gereed en aan de rest wordt gewerkt!
 
De komende dagen zal ik hier mijn recente reis-ervaringen delen, omlijst met foto’s uiteraard. Super leuk als je mee wilt lezen en reacties zijn altijd van harte welkom!
 
Deel 1:
Deel 2: