GOEDE DOELEN | GROTE BROER

GOEDE DOELEN | GROTE BROER

“Als grote broer van een ernstig ziek broertje kun je niet zoveel meer dan heel veel van hem houden en veel knuffelen.” Daniel had zich verheugd om grote broer te zijn. Hij zou Thijs leren voetballen, hem voorlezen en eindeloos samen spelen. Thijs werd geboren met de stofwisselingsziekte Tay-Sachs en al vrij snel werd duidelijk dat hij niet zou gaan voetballen. Ook het samen spelen was al snel niet meer mogelijk. Waar Thijs wel erg van genoot was op schoot zitten of liggen, contact voelen en eindeloos knuffelen. Dat kon Daniel zijn broertje nog wel geven en dat deed hij graag. Thijs is vier jaar geworden.

Mooie, warme herinneringen worden gekoesterd en worden levend gehouden door de verhalen en door fotografie. Relatief onbekende stofwisselingsziekten verdienen de aandacht. Dat wil ik graag doen door fotografie. Foto’s vertellen het verhaal van deze mooie kinderen en hun levensbedreigende ziekte. Ik wil laten zien dat het dagelijkse leven van deze kinderen ondanks hun ernstige ziekte zo normaal mogelijk kan zijn, aantonen wat hun kracht is en hoe liefdevol ze door hun familie worden omringd.”

Een selectie foto’s van deze Metakids (Kinderen met een metabole ziekte) is tot eind januari te zien in Congres- en Vergadercentrum Domus Medica te Utrecht. Gratis toegankelijk! Klik hier voor meer foto’s in een slideshow. Het boek THIJS En toen hield het lachen op… is te koop via http://www.thijshetboek.nl Opbrengst gaat naar Stichting Metakids.

Op deze foto staan de toen 7 jarige Daniel samen met de 4 jarige Thijs. Belichting 1/125 sec. bij f/4,5 ISO 200, 35 mm (EF-S18-200mm f/3.5-5.6 IS) Canon EOS 40D

Wil je dit bericht delen? Zou super zijn! Dank je wel.