PERSOONLIJK | GEBOORTEDAG THIJS*

PERSOONLIJK | GEBOORTEDAG THIJS*

Kusje voor Thijs

GEBOORTEDAG THIJS*

Precies acht jaar geleden stapten Wim en ik ’s morgens in de auto op weg naar het ziekenhuis. En een paar uur later, om 14:19 uur om precies te zijn, lag er een mollig kereltje in onze armen. Luidkeels liet hij weten dat hij er was! Met bruine haartjes en een gezonde roze kleur en vol leven had Thijs gelukkig een andere start dan zijn broer. Ik voelde me goed, zoveel beter dan na de zware bevalling van de drie jaar oudere Daniel. En drie uur later zaten we alweer thuis op de bank, met ons kostbare pakketje. Ons gezin was compleet.

Dat het anders liep met Thijs dan dat wij voor ogen hadden is geen geheim. Geen van de toekomstplannen kwamen uit doordat hij ernstig ziek werd. Door zijn stofwisselingsziekte werd hij al snel zieker en moesten wij lijdzaam toezien dat dit vrolijke, goedlachse ventje veranderde in een patiëntje. Jaren hebben we gevochten tegen de stofwisselingsziekte en helaas hebben we in 2010 de strijd verloren.

Thijs heeft ons geïnspireerd en door wie hij was haalde hij het beste uit mensen. Zo zetten wij ons graag in om geld in te zamelen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. In 2012 kwam mijn boekje THIJS En toen hield het lachen op… uit. Het verhaal van Thijs wordt verteld om meer bekendheid te geven aan stofwisselingsziekten en is hopelijk een inspiratie voor anderen. De gehele opbrengst gaat naar Stichting Metakids.

Speciaal vandaag, op de geboortedag van Thijs, is het e-Book speciaal geprijsd! Het e-book is alleen vandaag, op 5 maart slechts € 5,-. Ga nu naar de pagina van THIJS het boek en download het boek voor het goede doel. Er blijft niks aan de strijkstok hangen. De paperback met prachtige foto’s, zeer uniek gebonden en met bijzondere opmaak, is ook te bestellen voor € 20,- Het wordt door Bol.com (een van de sponsoren) gratis thuisbezorgd. Dit bericht delen mag! Alvast ontzettend bedankt.

Thijs juli 2007