CITYTRIP | BRISBANE | AUSTRALIA

CITYTRIP | BRISBANE | AUSTRALIA

BRISBANE AUSTRALIE

Oktober 2014 bezocht ik Brisbane, een heerlijke stad aan de oostkust van Australië. Eerder was ik daar ook, toen was ik er samen met mijn gezin. We namen toen de bus naar het centrum van de stad en gingen te voet over South Bank aan de Brisbane River. Dit is een prachtig gebied met waterpartijen, speelgelegenheden en voldoende schaduw op warme dagen. Deze keer had ik collega fotograaf Yvonne als persoonlijke gids (zie deze Gezinsreportage) en om zoveel mogelijk te zien van de stad namen we de CityCat – een soort stadsbus maar dan over het water. We stapten bij het beginpunt op van de CityCat – bij Bretts Wharf – en lieten ons in 1,5 uur heel comfortabel naar het einde transporteren, naar de University of Queensland. De zon scheen, het waaide een beetje, geen druk toerisme, wat wil je nog meer? Een erg leuke citytrip.

We passeerden vele bruggen en ook het Business Centre van de stad. Bij de universiteit gingen we eerst op zoek naar de Jacarandas. Prachtige bomen die rond deze tijd paars in bloei staan. Ze kondigen de zomer aan en dus het einde van het semester voor studenten. Misschien wel mijn meest favoriete boom vanaf nu. Erg leuk om over het grote terrein van de universiteit te lopen. Overal liepen, zaten, hingen studenten. Er hing een goede vibe en we hebben prima geluncht bij On a Roll Bakkery. Je zou bijna willen dat je nog studeerde en daar als uitwisselingsstudent zat. Wat een fijne plek, zeker ook als je van sporten houdt!

Na de lunch vertrokken we richting het centrum met de CityCat. We liepen langs het Treasury Building, een gebouw in Italiaans Renaissance stijl waar het casino in zit en kwamen ook deze vriendelijke agenten tegen. Om mijzelf uit te dagen wilde ik ook deze keer weer verschillende mensen aanspreken met de vraag of ik een portret van ze mocht maken. Op een persoon na vond iedereen dit geen enkel probleem, goed voor je zelfvertrouwen. Na het Parliament House kwamen we bij de andere universiteit van de stad: QUT: Queensland University of Technology. Deze ligt naast de Botanic garden, een mooi groot groen park op de andere oever dan South Bank. Vorige keer was dit nog een bouwput, nu stond er een super modern gebouw met prachtige faciliteiten. Ook nu wilde ik nog dat ik nog studeerde!

Een dag is veel te kort voor deze fijne stad. Er zijn vele verschillende musea en andere bezienswaardigheden. Er is me vertelt dat het er erg leuk shoppen is en een dagje hangen bij South Bank is ook de moeite waard. Helaas, deze keer was ik er maar een dag. Maar mocht er een gelegenheid zijn dan zal ik zeker een uitgebreide stop maken in deze gastvrije en zonnige stad.

Meer lezen over mijn trip in Australië? Lees mijn blog over Eumundi Market of Whale Watching

Brisbane-002 Brisbane-010Brisbane-006Brisbane-009Brisbane-019Brisbane-023Brisbane-025Brisbane-030Brisbane-027Brisbane-031Brisbane-050Brisbane-043Brisbane-051Brisbane-048Brisbane-055Brisbane-060Brisbane-059Brisbane-064Brisbane-067Brisbane-076Brisbane-075Brisbane-079Brisbane-089

Heb je plannen om naar Brisbane te gaan, misschien wel om te trouwen of een speciale vakantie? Ik leg dit heel graag voor je vast! Neem nu contact op dan bespreken we de mogelijkheden!