GOEDE DOELEN | METAKIDS | TOPMODEL DAMIAN

GOEDE DOELEN | METAKIDS | TOPMODEL DAMIAN

DAMIAN

Het tweede TopModel dat ik dit jaar mocht fotograferen was Damian (toen bijna 2). Deze bikkel woont in Almere samen met zijn papa en mama. En er is een broertje of zusje onderweg! Damian heeft de Ziekte van Menkes, ookwel Kinky Hair Syndrome genoemd. Dit is te zien aan het makkelijk afbreekbare haar dat deze kinderen hebben. Het is broos en krullerig. Bij deze stofwisselingsziekte is er een tekort aan koper in het lichaam.

Het uit zich meestal op de leeftijd van 2 tot 3 maanden door achterstand in ontwikkeling, slapte van de spieren van de romp en het gelaat, spasticiteit van de armen en benen, achterblijvende groei, onderkoeling en insulten. Hij heeft een neussonde en daardoor krijgt hij op tijd zijn voeding en de juiste medicijnen, om hem op krachten te houden.

STOFWISSELINGSZIEKTE

Prachtig om te zien is dat Damian zo sterk reageert op zijn ouders. Hij genoot echt enorm van op schoot zitten en dat zijn papa en mama tegen hem kletste en knuffelde. We hebben de reportage in huis gemaakt. Dat is rustiger voor Damian en het was slecht weer. Door met natuurlijk licht te werken, en niet met een flitser, schrok Damian niet.

Hij deed me aan mijn eigen zoon Thijs* denken. Thijs* had een andere stofwisselingsziekte (er zijn wel 600 verschillende soorten) maar er zijn veel overeenkomsten. Het is vreselijk om te zien dat deze kinderen zo hard achteruit gaan en veel verschillende klachten hebben naast de stofwisselingsziekte-symptomen.

Dank je wel Saskia, Danny en Damian dat ik jullie mocht fotograferen. Jullie hebben het geweldig gedaan en door vooral jezelf te zijn zijn is dit een prachtige integere reportage geworden. Heel veel sterkte de komende tijd. Het zal best heel dubbel zijn te genieten van de zwangerschap en zorgen voor Damian.

Meer zien van deze Metakids Next TopModel reportages? De komende dagen zal ik er iedere dag een posten en kijk ook eens op mijn YouTube kanaal voor de mooie slideshow!
Ook zullen vandaag tijdens de Metakids Lentelunch 34 foto’s geëxposeerd worden op grote canvassen. Deze canvassen zijn gesponsord door Profotonet, hoe gaaf! Binnenkort meer daarover.

Deze blog delen mag! En ben ook dol op reactie dus brand los, hieronder!

Damian-005

Damian-001

Damian-002

Damian-008

Damian-003

Damian-004

Damian-006

Damian-015

Damian-017

Damian-019

Damian-020

Damian-018