EVENEMENT | LOS ANGELES | ADVENTURE ALWAYS

EVENEMENT | LOS ANGELES | ADVENTURE ALWAYS

ADVENTURE ALWAYS

Ik ben nu twee weken terug van de conferentie Adventure Always – Los Angeles en ik kan het nog steeds niet goed onder woorden brengen. En mensen die mij kennen weten dat ik niet vaak zonder woorden zit. 😉

Na een geweldige introductie tot Beloved van Florence Bavinck deze zomer heb ik mijzelf direct opgegeven voor de 3 daagse seminar Life {as an artform} in Noordwijk in september.
De bedenker van Beloved Jesh de Rox gaf deze seminar en wat was het de moeite waard. Maar lees daar (iets) meer over in mijn andere blog.
Jesh heeft me enorm geïnspireerd en ik moest en zou ook naar het Beloved Festival in Los Angeles – USA. En zo gezegd, zo gedaan.

FESTIVAL

Ik boekte een ticket en gaf me op voor een festival waar de sprekers nog niet van bekend waren, alleen de datum en de plaats.
Maar dat het in de lijn van Beloved zou liggen én door Jesh en zijn team georganiseerd werd dat was voldoende voor me. Ik had zo enorm veel zin in dat avontuur!
In september werden de sprekers bekend en de definitieve locatie, Long Beach – LA en, hoe cool, het cruiseschip/hotel de Queen Mary zou het hotel en conferentielocatie zijn.

Florence en ik zaten per toeval (?) in hetzelfde vliegtuig en reisden grotendeels samen. Wederom heb ik mijn vliegangst overwonnen, heb zelfs wat uitzichtfoto’s gemaakt van Groenland, Rocky Mountains.
Met 9 uur tijdsverschil kwamen we aan in LA. Na de huurauto gehaald te hebben (wat een top idee, Florence!), en wat boodschappen gedaan te hebben reden we naar het schip in Long Beach.
Ons verblijf voor de komende 5 dagen, het begin van mijn eerste Amerika-avontuur. In een volgende blog zal ik foto’s laten zien van de omgeving.

Trip to Adventure Always

Groenland, Rocky Mountains, Roadtrip to Long Beach, view porthole

BELOVED FOTOGRAAF

 Op maandag startte de conferentie om ’s morgens 8 uur. Geen probleem, want door het tijdsverschil was ik al vanaf 5 uur wakker. De opzet van de conferentie is iets veranderd vergeleken met andere jaren.
De maandagochtend was bestemd voor BELOVED Photography. Na een zeer hartelijk ontvangst, verschillende aankondigingen en interessante sprekers was er ook de mogelijkheid je te certificeren voor officieel Beloved Fotograaf.
Mijn certificering had ik eerder al gedaan, tijdens Life {as an artform} maar het officiële papiertje kreeg ik deze dag. Wat een supergoed gevoel!

’s Middags begon Adventure Always aan z’n 2,5 dag, een bredere conferentie voor allerlei verschillende soorten fotografen maar ook voor andere kunstenaars.
Het was een enorm inspirerende groep sprekers in beeld, geluid, invalshoeken, persoonlijke gevechten, verhalenvertellers maar ook emotioneel geladen niet-succesverhalen.
Van iedere spreker was iets te leren, op verschillende gebieden, professioneel en persoonlijk.

LANGE LIJST SPREKERS

Wat ons allemaal verbond was alle openheid, eerlijkheid, de liefde voor beeld en ieder op zijn eigen manier het vertellen van verhalen met onze beelden.
Het wordt een te lange lijst om alle sprekers op te noemen (zie ook mijn vorige post), maar meerdere hebben een zeer grote indruk gemaakt.

Bezoek vooral hun sites: Gabe McClintock, Jonas PetersonKristi (prachtige dieren) Odom, Fer Juaristi, Ryan Muirhead, The ParsonsKirsten (“Joy is a choice”) Kalp, Melissa Young.
Met deze laatste heb ik een mentor-sessie gehad. Zo’n bijzondere fotograaf, prachtige beelden! Tijdens het dagprogramma heb ik geen (camera) foto’s gemaakt om me volledig te kunnen concentreren op de verhalen.
Wel een paar iPhone-foto’s, kijk op Instagram voor meer foto’s, om toch een beetje een indruk te krijgen.

Adventure Always

Grand Salon Queen Mary, Confetti War (Awesome!), Certificate Beloved, The Parsons presentation

LOS ANGELES

Het programma was goed gevuld en ik wilde niks missen. De eerste avond was er een verkleed/Karaoke-party in Long Beach, wat een lol! Helaas geen foto’s 😉
De tweede dag begon met een concert bij zonsopkomst om 6 uur op Hilltop Park, met uitzicht op Los Angeles. Wat een bijzondere ervaring met deze leuke, vrolijke groep! Samen met 75 man zagen we de zon opkomen.

Sunset Los Angeles

Adventure Always

Adventure Always 041

Adventure Always

Adventure Always

Adventure Always

Adventure Always

Adventure Always

Adventure Always

Adventure Always

Adventure Always

CONCERT

Het was niet alleen maar 3 dagen naar sprekers luisteren, het was veel meer dan dat. De tweede avond werd er speciaal voor ons een concert gegeven door Kye Kye.
Even alles vergeten en heerlijk dansen op de mooie music van deze band. Helaas geen foto’s gemaakt die maar luister vooral op op YouTube.
Ook vierden we Jesh z’n verjaardag met taart en cupcakes. De derde ochtend begonnen we om 6:30 u op het voordek met een Life Shoot van Fer Juaristi.

Dit koppel, Angela en Drew Willingham, heeft eerder die week ook model gestaan voor de Beloved Certificering en fotografeert zelf ook prachtig als duo!
Helaas was er geen schitterende zonsopkomst die dag, maar Fer heeft heel open vertelt hoe hij werkt. Erg leerzaam!

Adventure Always

Adventure Always

Adventure Always

Adventure Always

Adventure Always

Adventure Always

OM NOOIT TE VERGETEN

En na 5 dagen was dat alweer het einde van Adventure Always. Ik ben een grote ervaring rijker en heb veel nieuwe, bijzondere mensen een beetje mogen leren kennen.
Zeker ook door mijn kamergenote en nieuwe BFF Susi, maar ook door Flo en Ria, Nick, Mike en alle anderen waar het zeer  gezellig mee was, was dit een ervaring om nooit te vergeten.
We hebben samen gelachen, samen gehuild, gedronken, gegeten, gedanst, geleerd en gevoeld en trots en warm vertrok ik terug naar Nederland.

Geen idee hoe ik mensen kan uitleggen wat er precies gebeurd is en hoe ik kan vertellen over het gevoel, de emoties en over wijze levenslessen. Maar dit heeft me veranderd. “Joy is a choice!”

Adventure Always

Instagramers, presenters, last goodbye Queen Mary, Los Angeles from the sky

 Ik hoop dat deze foto’s een tipje van de sluier kunnen oplichten over de sfeer van Adventure Always.

Wil je meer informatie? Mail me!

Warme groet, Heleen Klop