GEZINSREPORTAGE | BELOVED PASCALLE

GEZINSREPORTAGE | BELOVED PASCALLE

BELOVED FAMILIE

De afgelopen vijf dagen waren de foto’s uit een serie, gemaakt naar aanleiding van een december Facebook-actie. Ik vroeg mensen of en waarom zij graag een Beloved reportage wilde winnen. Pascalle schreef me een aangrijpend bericht en daarmee won zij deze reportage met haar moeder en broer(tje). Een warm gezin dat het nodige aan tegenslag heeft gehad. We spraken af in Rhijnauwen – Bunnik en al is het winter, zonder jas was prima (even) te doen. En wat een bijzondere sessie was dit weer.

Pascalle schreef dat ze het eng vond om op de foto te gaan. “Maar als ik jou foto’s zie denk ik: wat zou het bijzonder zijn om mezelf terug te zien als mezelf, en niet als iemand die de camera eng vind. Ik zou die drempel over willen voor mijn moeder, voor haar wens.” Na het zien van het resultaat schreef ze me: “Door Beloved fotografie vergat ik soms de camera, en dat is een wonder. Heerlijke spontaniteit. Heleen weet ons te fotograferen zoals we zijn.” Kijk, daar doe ik het voor!

In december gaf ik VIJF keer een Beloved reportage weg omdat HELEEN KLOP fotografie alweer vijf jaar bestond. In januari en februari werden deze reportages gemaakt bij Rhijnauwen, net buiten Utrecht. Het waren vijf jaar waarin ik ongelofelijk veel geleerd heb. Vijf jaar waarin ik prachtige mensen heb mogen ontmoeten en mocht fotograferen en mooie verhalen mocht horen. Ik verheug me zeer op de komende vijf jaar want iedereen heeft een verhaal en dat leg ik graag vast.

Wil je meer weten over Beloved? Weten waarom deze mensen zo ongedwongen en niet geposeerd op de foto’s komen? Wellicht is mijn Introductie tot Beloved iets voor jou of voor iemand die je kent? Of wil je ook graag zo’n mooie reportage van jou gezin, neem contact op via deze link!