LOVESHOOT | UTRECHTSE HEUVELRUG | HENK & JANET

LOVESHOOT | UTRECHTSE HEUVELRUG | HENK & JANET

Henk en Janet

BELOVED in Leersum – Leersumse Veld – Utrechtse Heuvelrug

Henk en Janet kennen elkaar al jaren, al vanaf de pubertijd. Maar pas sinds twee jaar zijn ze een stel. Er is veel gebeurd in hun leven en daarom is het ook zo super dat deze twee fijne mensen elkaar gevonden hebben. Henk boekte deze Beloved reportage voor de verjaardag van Janet. En na het beantwoorden van de Visual Voice (vragenlijst ter voorbereiding van de sessie) planden we een afspraak bij het Leersumse Veld, een prachtig natuurgebied bij Leersum. Wat was het prachtig weer, warm zelfs, dus zochten we de schaduw op. Janet had een gevulde picknickmand geregeld om in alle rust te genieten van wat komen zou en van het mooie landschap.

 Tijdens een reportage stel ik vragen. Bijvoorbeeld: Wat is je het eerst bij je partner opgevallen? Henk: “We zijn allebei onze partner verloren. Op een totaal verschillende manier maar toch geeft het een enorme verbondenheid. Elkaar ruim 30 jaar niet zien en dan weer met elkaar praten alsof je elkaar vorige week nog gesproken hebt.”

Voor deze sessie had Henk mooie toepasselijke muziek uitgezocht en Janet had een zeer persoonlijk gedicht voor Henk geschreven. De sessie is dan ook niet voor de fotograaf maar voor het koppel zelf. Naast close-ups geef ik ze ook de ruimte en neem ik ook afstand. Het was weer een bijzondere ervaring, zeker ook weer voor mij. Wat mooi dat ze even de tijd voor elkaar namen en genieten van het hier en nu. Wat is dit toch mooi!

Is er iets wat je partner doet en wat je altijd aan het lachen maakt? Janet: “We zijn beiden toch wel serieus. Misschien door ons verleden maar zijn aandacht geeft mij al een goed gevoel. Hij heeft oog voor kleine dingen of opmerkingen.”

Lieve Henk & Janet, heel veel geluk samen. Dank jullie voor jullie openhartigheid en de gezelligheid!

Nog meer genieten? Kijk vooral ook even op het filmpje van Henk & Janet.